1.8 Buizenlift | automatische buizen in- en uitvoer

De buizenlift is een volledig automatisch aanvoer- en/of afvoersysteem om buizen in uw machine te plaatsen en/of uit uw machine weg te nemen. Het systeem zorgt ervoor dat uw machine onbemand of met minder bemanning kan draaien.

 

De buizenlift neemt automatisch buizen uit een opslagrek en plaats deze in uw machine of vice versa. Wanneer uw werknemer meer dan 25% van zijn tijd kwijt is aan het in- en uitladen van producten in uw machine dan is het gebruik van deze buizenlift aan te raden.

 

Heeft u interesse neem dan contact op met Vervos, via info@vervos.nl.

 

  

 

                                                                                                                               

 

Sterke punten van dit systeem zijn:

- Realisatie onbemande invoer en uitvoer van producten in uw machine;

- Automatische buisdetectie en buisopname (onafhankelijk van de materiaalsoort);

- Automatisch invoeren en uitvoeren van buizen;

- Aanvoer en afvoer van variabele diameters;

- Gemixte diameters in het opslagrek zijn mogelijk;

- Meerdere verdiepingen in een opslagrek mogelijk;

- Schaalbaar systeem (lengte x breedte x hoogteslag uitgevoerd naar uw wens);

- Zeer korte terugverdientijd;

 

Automatische buizen invoer

Het systeem scant het opslagrek en detecteert waar buizen in het opslagrek liggen. Na detectie wordt een doorn in de lengterichting door het hart van de buis gestoken. Door middel van de doorn wordt de buis opgetild en middels een X-, Y- & Z-manipulator op een door u gewenste plek weggelegd.

 

Automatisch buizen uitvoer en opslag

Na uitvoer van een buis uit uw productie- of bewerkingssysteem wordt de buis opgepakt door de manipulator en naar een opslagrek getransporteerd. Het systeem scant het opslagrek en bepaald de locatie waar een buis kan worden geplaatst. De buis wordt op de correct positie ingestoken en weggelegd.

 

Aansluiting op uw productie systemen

Indien gewenst sluiten wij de buizeninvoer en uitvoerautomaat aan op uw productiesystemen. Vervos ontwerp en bouwt al 40 jaar uniek machines. Wij kunnen elk gewenst systeem ontwerpen en bouwen om volledig automatisch producten in uw systeem te plaatsen en/of uit uw machine te nemen.

 

Opname van de buis

In het getoonde systeem wordt de buis opgepakt d.m.v. een doorn die in het hart van de buis wordt gestoken. Het is ook mogelijk de buis op te pakken via een vacuümsysteem met zuignappen of indien mogelijk met magneten.

 

Heeft u interesse neem dan contact op met Vervos, via info@vervos.nl.

 8 / 18 
^ Naar boven